Jeugd

De gevarieerde gymles voor kinderen die lekker willen sporten en die het leuk vinden om hun grenzen te verleggen. Niets moet, alles mag. Er wordt gewerkt aan kracht, conditie, lenigheid door middel van spelletjes. Uitdagende circuits zorgen voor het verleggen van de grenzen. Het opwarmen van het lichaam op moderne muziek, springen in de verschillende trampo’s, op of over kasten, valmatten, balken en kruipen onder toestellen, het zwaaien aan de ringen of touwen zorgen voor een heerlijk vrij gevoel. Leren hangen en draaien aan de rekstok en brugliggers, klimmen naar de hoogste trede van het wandtrek, neerspringen van toestellen, grappige en eigentijdse spelletjes zoals gymkwartet en na afloop met elkaar de les afsluiten met een tof spelletje, dat is wat we bedoelen met een gevarieerde les.

Leerdoelen

  • basis gym oefeningen leren
  • balans, kracht, conditie en lichaamshouding verbeteren
  • samenwerken

Voor wie

We bieden gymlessen aan voor kinderen in de basisschoolleeftijd en voor scholieren van de middelbare schoolleeftijd. De lessen worden gegeven op de dinsdagmiddag en vrijdagmiddag in de Nijenoert.

Op ons lesrooster kunt u de lestijden vinden. Gymgroep 1 is bedoeld voor kleuters in leeftijd van  4 tot 6 jaar. In de tweede groep zitten de kinderen van 6 tot en met 8 jaar. En in groep 3 zitten de kinderen van 9 jaar en ouder.

Gymplus

Voor de kinderen die graag meer uitdaging willen met gym is er de gymplus groep. Deze les wordt aangeboden naast een recreanten uur . In de les komen de basistechnieken van turnen aan bod. Wilt u kind graag turnen maar liever niet naar de turnselectie en wedstrijden turnen? Dan is gymplus misschien wel iets voor uw kind! De gymplus les wordt gegeven in de Nijenoert.

Doe of kijk mee!

Uw kind mag altijd mee doen en gratis een proefles volgen. Voor meer informatie neemt u contact op met de trainers van de recreantengym. Dit kan door een mail te sturen naar recreantengym@tigaleek.nl