Peutergym

Bewegingservaring

Kinderen zijn gemaakt om lekker te bewegen. Deze vorm van onderwijs is er opgericht om zintuigen te stimuleren, emotionele vaardigheden en waarnemingsvermogen te ontwikkelen. Een kind vindt het heerlijk om te springen, klimmen en klauteren, rollen, springen, hangen, rollen: alles wat de peuter thuis niet kan of mag, is wel mogelijk in de gymzaal.

Actieve peuter

Tegenwoordig is de kans groot dat een kind meer stil zit dan eerst. Dit komt onder andere door de tablets en televisie. Het is hier door extra belangrijk om te bewegen en hoe leuk is het dat een kind dit kan doen in een gymzaal. Peutergym is een aanvulling op het beweeggedrag.

Interactie

De interactie tussen beiden is erg belangrijk. Met toestellen en materialen worden situaties gebouwd waarmee de peuter wordt uitgedaagd om bepaalde bewegingen te maken. Peuter kijkt af bij anderen en dat is een belangrijk onderdeel van de peutergym. Wat doe ik? Wat doe jij? Kan ik het ook?

Warm rennen

Na binnenkomst gaat de peuter met anderen warm rennen. Of er worden oefeningen gedaan, zoals een spelletje. Daarna gaat hij aan de slag met de materialen om hem heen. Als de les bijna afgelopen is, wordt er op een leuke manier opgeruimd. De peuter wordt voorbereid dat hij naar huis gaat.

Resultaat

Kinderen op peutergym hebben vaak een motorische voorsprong. Ze zijn vrijer in het bewegen en kunnen gemakkelijker coördineren. Het reactievermogen is ook vaak beter. Ze kennen eigenlijk al heel snel hun eigen lichaampje. Het zelfvertrouwen van de peuter stijgt hierdoor. Daarnaast is peutergym goed voor de taalontwikkeling en wordt door het stimuleren van de links/rechtsbeweging de harmonie in het lichaam van de peuter steeds
beter.

Doe of kijk mee!

U kunt gratis een proefles volgen. Voor meer informatie neemt u contact op met Froukje de Graaf via recreantengym@tigaleek.nl