Turnen Dames Basis

Tijdens deze lessen wordt samen met de trainer de basis voor het dames turnen gelegd op de toestellen: lange mat, rekstok, balk en sprong. De lessen zijn op recreatief niveau en worden regelmatig gestart en/of geëindigd met een spelletje. Voor iedere schoolvakantie word een ‘funles’ gepland waarin wat anders gedaan wordt dan de standaard turntoestellen. Verder wordt er gewerkt met een stickerdiploma om de vooruitgang te belonen.

Voor de meiden die van een wedstrijdje houden is de Turnen Dames Wedstrijdgroep opgezet. In deze groep worden oefeningen aangeleerd op de damesbrug, lange mat of airtrack, sprong en verbrede balk. Wij doen mee met de wedstrijden van Turn On Tour. Bij deze wedstrijden kunnen de meiden meedoen op een niveau dat bij hun past en wordt iedereen beloond met een medaille. Voor meer informatie zie: https://www.turnontour.nl/turnen

De lessen duren 1 uur en zijn zonder ouders/verzorgers. Uiteraard mogen de ouders/verzorgers de eerste lessen komen kijken, maar na de proeflessen is het gebruikelijk dat ouders, als ze willen kijken, de eerste 5 en de laatste 5 minuten komen kijken.

In het lesrooster wordt deze les weergegeven als ‘Turnen Dames Basis A & B’ & ‘Turnen Dames  Basis wedstrijdgroep A & B’.

Voor deze lessen heeft uw kind het volgende nodig; 

– Makkelijk zittende kleding zonder scherpe randjes. Geen shirts met blote buik of rug, bij voorkeur een turnpakje.
– Kinderen waarbij het haar vast kan; graag in een staart, vlecht of knot. Anders het haar vastgezet met een zachte haarband en/of haarclipjes
– Schoentjes zijn optioneel: Het mag, maar moet niet! Indien wel: turnslofjes met grip en geen gymschoenen.
– Sieraden (oorbellen, ketting, horloge, ring, armbandjes, etc.) mogen tijdens de training niet gedragen worden; oorknopjes en mini ringetjes zonder hangertje zijn wel toegestaan.

Bij TIGA kunt u gebruik maken van 3 proeflessen. Hiervoor kunt u zich aanmelden via de volgende link; klik hier. Na het aanmelden via dit formulier wordt u benaderd door de trainer om de proefles in te plannen.