Pré-selectie

De jonge talenten van TIGA stromen in naar de pré-selectie. Vanaf 5 tot 7/8 jaar kan een turnster door middel van een talententest toegelaten worden. Ook kan de trainer doorverwijzen naar de pré-selectie. Dit gaat altijd in overleg. Als je in de pré-selectie traint, dan ben je aan het voorbereiden voor de echte selectie. Er wordt veel gelet op houdingen, kracht en lenigheid, met daarbij de benodigde elementen zoals boogjes achterover, flikflakken etc.
De eerste ervarings-wedstrijden zullen gedraaid worden en de meisjes zullen in een vlot tempo stappen kunnen maken.

De pré-selectie turnt minimaal 1x per week 2 uur, maar bouwen gaande het seizoen op naar 2x in de week 2 uur (4 uur totaal). De les is zonder ouders/verzorgers. Uiteraard mogen de ouders/verzorgers de eerste lessen komen kijken, maar na de proeflessen is het gebruikelijk dat ouders, als ze willen kijken, de eerste 5 en de laatste 5 minuten komen kijken.

Wat heb je nodig voor selectie turnen?
– Voor een proefles is een turnpakje eerst voldoende.
– Voor reguliere trainingen geldt het selectiereglement:
In het volgende document staat alles wat je nodig bent voor selectie turnen. Heb je vragen over materialen, neem dan contact op met de trainer.

Bij TIGA kunt u gebruik maken van 3 proeflessen. Hiervoor kunt u zich aanmelden via de volgende link; Klik hier. En u kunt een afspraak maken met een trainer om langs te komen.