Selectie Onderbouw / Pré-selectie

De jonge talenten (5 tot 7/8 jaar) van TIGA stromen in naar de pré-selectie.  De trainer kan je doorverwijzen naar de pré-selectie. Dit gaat altijd in overleg. Als je in de pré-selectie traint, dan ben je aan het voorbereiden voor de echte selectie. Er wordt veel gelet op motivatie, houdingen, kracht en lenigheid, met daarbij de benodigde elementen zoals boogjes achterover, flikflakken etc. De eerste ervarings-wedstrijden zullen gedraaid worden en de meisjes zullen in een vlot tempo stappen kunnen maken.

De pré-selectie turnt minimaal 1x per week (2 uur totaal), in overleg met de trainer kan dit uitgebreid worden naar 2x per week (4 uur totaal). De les is zonder ouders/verzorgers. Uiteraard mogen de ouders/verzorgers de eerste lessen komen kijken, maar na de proeflessen is het gebruikelijk dat ouders, als ze willen kijken, de eerste 5 en de laatste 5 minuten komen kijken.

In het lesrooster wordt deze les weergegeven als ‘Selectie Onderbouw / Pré-selectie’.

Voor deze lessen heeft uw kind het volgende nodig;
– Makkelijk zittende kleding zonder scherpe randjes, bij voorkeur een turnpakje.
– Kinderen waarbij het haar vast kan; graag in een staart en/of met haarband.
– Sieraden (oorbellen, ketting, horloge, ring, armbandjes, etc.) mogen tijdens de training niet gedragen worden; oorknopjes zijn wel toegestaan.

Deelname vindt plaats in overleg met de trainer. Na aanbeveling door de trainer kunnen er 3 proeflessen worden gevolgd.