Turnen Plus

De Turnen Plus les biedt extra uitdaging voor kinderen. Er komen moeilijkere elementen aan bod, die bij de sporter passen. Hierbij kun je denken aan: een salto, een flikflak of springen naar de hoge legger op de brug. Deze les is geschikt voor kinderen uit de recreantengroep die graag willen doorgroeien naar de selectie, maar op dit moment nog niet over dat niveau beschikken. Deze les wordt gezien als een extra wekelijkse training naast de les turnen basis. Daarnaast is het deelnemen aan de onderlinge wedstrijd verplicht.

De les duurt 2 uur en is zonder ouders/verzorgers. Uiteraard mogen de ouders/verzorgers de eerste lessen komen kijken, maar na de proeflessen is het gebruikelijk dat ouders, als ze willen kijken, de eerste 5 en de laatste 5 minuten komen kijken.

In het lesrooster wordt deze les weergegeven als ‘Turnen Plus Middenbouw en Turnen Plus Bovenbouw’.

Voor deze lessen heeft uw kind het volgende nodig;
– Makkelijk zittende kleding zonder scherpe randjes, bij voorkeur een turnpakje.
– Kinderen waarbij het haar vast kan; graag in een staart en/of met haarband.
– Sieraden (oorbellen, ketting, horloge, ring, armbandjes, etc.) mogen tijdens de training niet gedragen worden; oorknopjes zijn wel toegestaan.

Vanwege de beperkte capaciteit wordt er ieder seizoen gekeken naar wie in de Turnen Plus blijven en komen. Na een uitnodiging door de trainer kunnen er 3 proeflessen worden gevolgd.